piątek, 6 września 2013

Smacznie i zdrowo;-)

  Składniki 
  •   4 papryki 
  •   2 woreczki ryżu(ja używam wieloziarnistego) 
  • 30 dag pieczarek 
  • 1 cebula 
  • 30-50 dag mięsa mielonego(dowolnie jakiego) 
  • 15 dag sera żółtego(najlepiej light)  
  • 1 łyżka oliwy 
  • przyprawy(pieprz, sól)  
  •  pomidory w puszcze 


Przygotowanie

Oczyszczamy papryki od środka i usuwamy nasiona. Na patelni wlewamy 1 łyżkę oliwy i podsmażamy mięso, cebulę, sól i pieprz. Następnie dodajemy pieczarki a na samym końcu pomidory. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, następnie do ostygniętego ryżu dodajemy starty ser żółty. Nadziewamy papryki i zapiekamy w piekarniku ok.30 minut aż zmiękną.




                                            Smacznego!!!!